מחשבות על


'מחשבות על' היא סדרת מפגשים המתקיימים אחת לכמה חודשים, ובכל אירוע נשים זרקור על נקודת המפגש בין כוריאוגרפיה לבין גוף ידע נוסף ונבחן את ההשפעות ביניהם.  כל אירוע בסדרה יכלול מופע, פאנל ודיון בשולחנות עגולים.
ברצוננו להציף תכנים ופרספקטיבות קיימות, כמו גם לאפשר שיח אינקלוסיבי, מרחיב ובגובה העיניים שמשותף לקהל, למשתתפות.ים במופעים ולדוברות.ים בפאנל.

אנחנו מזמינות את קהילת המחול על מגוון נציגיה לקחת חלק באירוע – במרחב לחשיבה משותפת; מקום לחלוק מחשבות ושאלות, לקבל ולעורר השראה, להציף בעיות, לנסח דרכי פעולה, ליזום שיתופי פעולה ועוד.

 

האירוע הראשון בסדרה התקיים ב-7.10.21 ועסק ב'כוריאוגרפיה בקהילה'.
במסגרת האירוע הוצג פרויקט 'מבט הדדי' בשיתוף א.נשים לקויי ראייה ועיוורים.ות, פרויקט שנכנס לשנתו הרביעית ב'כלים' בהובלת הכוריאוגרפית שירי טייכר. בנוסף, הוצגו הפרויקטים החברתיים המתוכננים ב'כלים' לשנת 2021 – 2022.
בחלק השני של הערב התקיימו 'שולחנות עגולים' לחשיבה משותפת אודות 'כוריאוגרפיה בקהילה'.

 

האירוע השני היה בנושא "כוריאוגרפיה ואמהות" והתקיים ב-28.1.22.

מהי הזיקה בין אמהות לכוריאוגרפיה, מהן ההשפעות הגלויות והנסתרות בין השתיים?
באירוע השני בסדרת 'מחשבות על' נשאל יחד כיצד נושא האמהות משפיע על היצירה הכוריאוגרפית – על התוכן הגלוי והנסתר של היצירה.  נבחן כיצד תכנים שקשורים לאמהות ולרוב מושתקים בשיח הציבורי הרחב, מצליחים למצוא מקום ובמה דווקא בתוך השיח הכוריאוגרפי. לדוגמה, נושאים כמו רצון ותשוקה לאמהות; ספקות ומורכבויות שמלוות אמהות על הטווח שבין נפרדות לבין יחד; אמהות בתוך זוגיות לסבית; בחירה באי-אמהות ועוד.
היחסים בין כוריאוגרפיה לאמהות הם תחום נרחב, חשוב ולא ממופה. באירוע נעשה צעד משותף וראשוני בחשיפה והצפה של תחום זה.
* באירוע עלו המופעים "עכשיו תורי" מאת מורן דובשני בשיתוף ילדים.ות, והמופע ORLEOR מאת מירב דגן שמופיעה לצד בתה התינוקת. 

 

kelim SoMe_mahshavot_al_02_2210108